Ce a vazut cainele - Povestiri economice publicate in revista New Yorker.
„Povestile ce alcatuiesc cartea Ce a vazut câinele provin din paginile publicatiei New Yorker, la care scriu începând cu anul 1996. Din multitudinea de articole publicate de atunci încoace, acestea îmi sunt cele mai dragi. Le-am grupat în trei ... citeste mai departe
Majoritatea oamenilor cred ca cea mai buna metoda pentru a motiva este utilizarea unor recompense precum banii – abordarea de tip „recompensa si pedeapsa”.
Este o greseala, ne spune Daniel H. Pink.
În Drive, una dintre cele mai provocatoare si convingatoare carti ale ultimilor ani, el sustine ca secretul satisfactiei si performantei ... citeste mai departe
Superficialii sau efectele internetului asupra creierului uman
Toti glumim pe seama modului în care internetul ne transforma pe toti si, îndeosebi, pe copiii nostri în niste zanatici spasmodici, incapabili de cugetare profunda. Nu e de glumit cu acest subiect, ne spune Nicholas Carr, iar pe mine unul m-a convins.
A da și a lua - O abordare revoluționară a succesului
Timp de generații, am fost obișnuiți să fim atenți doar la factorii individuali care ne aduc mai aproape de succes: pasiunea, munca susținută, talentul și norocul.
Dar în ziua de azi, succesul devine din ce în ce mai dependent ... citeste mai departe
Jonah Berger si-a petrecut ultimii zece ani ai carierei încercând sa descopere motivele pentru care anumite lucruri îi captiveaza pe oameni mai mult decât altele.
În Contagios, Berger dezvaluie secretul care sta la baza comunicarii orale si a transmiterii informatiei prin intermediul mediului social. În ... citeste mai departe
Deep Work - Concentrarea ca superputere într-o lume a perturbarilor
IPOTEZA MUNCII PROFUNDE: abilitatea de a îndeplini o munca profunda devine din ce în ce mai rara si, implicit, din ce în ce mai valoroasa în economia noastra.
Drept urmare, cei foarte putini care cultiva si, mai apoi, transforma aceasta abilitate ... citeste mai departe
Originalii - Nonconformistii care fac lumea sa progreseze
Folosind studii si istorii surprinzatoare, din domenii variate precum afacerile, politica, sportul si divertismentul, Grant exploreaza în cartea sa, Originalii, modul în care poti recunoaste o idee buna si în care poti vorbi deschis fara sa fii redus la tacere.
Puterea obisnuintei sau de ce facem ceea ce facem în viata si în afaceri
În Puterea obisnuintei, Charles Duhigg ne poarta spre culmile palpitante ale descoperirilor stiintifice care explica de ce exista deprinderile si cum pot fi modificate acestea.
Cu ajutorul unor istorisiri captivante, care ne poarta din salile de sedinte ... citeste mai departe
Peak - Secretele performantei de top si noua stiinta a expertizei
Descoperirile lui Ericsson au fost elogiate si dezbatute, dar niciodata explicate corect.
Prin urmare, ideea de expertiza înca ne intimideaza – credem ca avem nevoie de talent nativ ca sa atingem excelenta sau ca excelenta pare prohibitiv de dificila
Cartea de fata examineaza motivele pentru care popularitatea joaca un rol atât de important în dezvoltarea noastra, influentându-ne fericirea si succesul pe termen lung.
În multe aspecte ale vietii, aceste vechi dinamici ale copilariei si adolescentei continua sa se manifeste în fiecare întâlnire de afaceri, în reuniunile sociale, în relatiile personale ... citeste mai departe
Nudge - Cum să luăm decizii mai bune în privința banilor, a sănătății și a mediului înconjurător
De la prima apariție, acum peste un deceniu, Nudge a intrat în vocabularul oamenilor de afaceri, al decidenților politici, al cetățenilor implicați și al consumatorilor din toată lumea.
Supergandire - Îmbunatateste-ti gândirea si ia decizii mai bune cu ajutorul modelelor mentale
În efortul lor de a-si croi drum prin complexitate si de a separa ideile bune de cele gresite, oamenii cu focus pe rezolvarea problemelor si elaborarea predictiilor recurg la un set de modele si scurtaturi mentale. Pe scurt, ... citeste mai departe